Dolfijnen

Dolfijnen: jongens en meisjes van 6-11 jaar

De Dolfijnen zijn de jongste speltak van onze groep. Elke zaterdag komen de Dolfijnen van 12:30 tot 14:30 bijeen op het clubgebouw van de Grevelingengroep Brouwershaven.

Wat doen we?

Dolfijnen spelen samen op en rond het water. Plezier staat voorop, maar daarnaast proberen we de kinderen onder andere bij te brengen respect voor elkaar te hebben en te leren samenwerken.  De Dolfijnen doen van alles, maar zijn vooral graag buiten, het kan zijn dat ze een hut bouwen of dat we leuke spelletjes doen zoals 'Hollandse leeuw', 'Vlaggenroof', 'Dweilhockey', een smokkelspel, enz. En als het weer het toelaat zijn we buiten vooral met water in de weer of spelen en zwemmen op het strandje, dat gelijk achter de dijk bij ons clubhuis ligt. Als het wat minder weer is zijn we in het clubgebouw te vinden, knutselen we, (dit kan in een thema zijn), spelen we toneel of doen we leuke spelletjes zoals 'De nachtwacht', 'Moordenaartje', 'Ren je rot'.

 

Jaarlijks ondernemen we activiteiten zoals een bezoek aan de open dag van de KNRM, waar we meevaren met een echte reddingsboot! En iedere zomer gaan wij op zomerkamp waar we spelen op en rond het water en in de winter een weekendkamp met de hele groep waar alle leeftijden aan meedoen.

 

Ook bereiden we de kinderen spelenderwijs alvast voor op de Zeeverkenners door middel van spelletjes waarin ze de bootonderdelen leren kennen en leren de Dolfijnen de belangrijkste knopen en van alles over boten.

 

 

Kosten

 

Scouting is voor iedereen! Daarom proberen we het toegankelijk te maken door de kosten zo laag mogelijk te houden. Het lidmaatschap bij de Dolfijnen kost € 95,00 per kalenderjaar. Verder moet je een uniform aanschaffen (bij de Scoutshop, € 30,00).

 

Ik wil er bij!

 

Klinkt  bovenstaande goed en lijkt het je leuk? Kom gerust eens kijken op zaterdagmiddag en breng een vriendje of vriendinnetje mee! Of vul het formulier in voor meer info.