Wildevaart

 

Wilde Vaart: jongens en meisjes van 16-18 jaar

De Wilde Vaart leert zelfstandig maar met hulp van hun begeleiding hun  eigen programma samen te stellen, de leiding heeft dat tenslotte al die eerdere jaren al voor ze gedaan. De leiding is in het ideale geval hier alleen ‘begeleiding’.

 

 

Wat doen we?

 

Wat de Wilde Vaart precies doet, weet niemand van tevoren. Iedere week komt de groep bij elkaar samen en beslissen ze wat ze gaan doen. De leden mogen hun zaterdag geheel zelf invullen. Natuurlijk draait het ook bij de Wilde Vaart in de zomer om zeilen. Ze mogen zelf beslissen waar ze naartoe gaan zeilen. Een rondje Dwars in de Weg? Geen probleem! Veel plezier! Ook de boot van de Wilde Vaart moet natuurlijk onderhouden worden, dit wordt in de winter gedaan. Maar deze boot hoeft niet volgens strakke richtlijnen onderhouden te worden. Willen ze een leuk logo op het voordek verven, of de naam op de boot in het Chinees schrijven? Ga je gang!

 

De begeleiding van de Wilde Vaart is er vooral voor het checken van gemaakte plannen. Bij kampen kan dit instemming met de reisbestemming zijn, of ‘is er benzine voor de buitenboordmotor?’. Zo kan het ook voorkomen dat de Wilde Vaart een weekendkamp organiseert voor de gehele groep. De ondernemende en organiserende factor wordt op deze manier bij hun getriggerd. Daarnaast is de begeleiding er ook om de keuzes van de leden in de gaten te houden. Soms zijn de leden overenthousiast en willen ze dingen doen die eigenlijk niet kunnen. Op dit soort momenten is de begeleiding er natuurlijk om de leden af te remmen.

 

Ook de Wilde Vaart heeft een eigen boot: Springersdiep (bootnummer 351). Soms worden er ook niet-scouting gerelateerde activiteiten ondernomen samen met andere leden van de groep. Bij scouting vorm je namelijk een vriendengroep die verder gaat dan alleen zaterdagen: vrienden voor het leven.

 

 

 

Kosten

 

Scouting is voor iedereen! Daarom proberen we het toegankelijk te maken door de kosten zo laag mogelijk te houden. Het lidmaatschap bij de Wilde Vaart kost € 120,00 per kalenderjaar.

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb